مختار راد

مشاوره بازاریابی B2B در اهواز

مشاوره مدیریت استراتژیک صنعت پخش

تحقیقات بازار و تدوین مارکتینگ پلن

تیمسازی و طراحی سیستم فروش

مختار راد

مشاوره بازاریابی B2B در اهواز

مشاوره مدیریت استراتژیک صنعت پخش

تحقیقات بازار و تدوین مارکتینگ پلن

تیمسازی و طراحی سیستم فروش

تنیدگی دات آی آر

انتخاب روش صادرات و نحوه همکاری در زمینه صادرات کالا به قطر

انتخاب روش صادرات و نحوه همکاری در زمینه صادرات کالا به قطر

چند سالی است که روی صادرات به قطر و صادرات به عراق فعالیت می کنم. طی همین مدت، بالغ بر هزار نفر از تولیدکنندگان ، تامین کنندگان و یا حتی علاقمندان به صادرات با من تماس و گفتگو داشته اند. این همه گفتگو، یک خوبی داشته: متوجه شدم یک معظل اپیدمیک وجود دارد. معظلی که بسیاری از افراد و شرکت هایی که تازه می خواهند وارد بحث صادرات بشوند، درگیر آن هستند. و آن، سردرگمی در نحوه ورود به صادرات است. به همین علت تصمیم گرفتم یک دیدگاه خیلی مختصر درباره روش صادرات کالا و مدل های مرسوم همکاری در صادرات ارائه دهم و سپس به شرح مدل کاری خودم بپردازم.

تا مخاطبان محترمی که از وبسایت بنده بازدید می کنند، یا تصمیم دارند برای همکاری در صادرات با بنده تماس بگیرند، ازین پس آگاهانه تر جستجو و مذاکره کنند. قطعا کسانی که در زمینه صادرات آموزش دیده اند و از مدل های همکاری صادراتی آگاه هستند، نیازی به خواندن ابتدای این متن ندارند.

ο چرا باید انواع روش های همکاری در صادرات را بشناسید؟

پیشنهاد جدی من اینست که اگر میخواهید وقت و انرژی تان تلف نشود، قبل از هر کاری، انواع روش های ورود به صادرات را بدانید و سپس درباره نحوه همکاری در صادرات ، با توجه به توانمندی هایتان و یا با کمک گرفتن از یک مشاور صادرات، تصمیم گیری کنید. آن وقت بهتر می توانید دنبال روزنه ای برای همکاری در صادرات یا ورود به شبکه صادراتی بگردید.

چون هر مدل همکاری، یک پیش زمینه ای می خواهد و یک آینده متفاوتی دارد. ضمن اینکه هر فعال صادراتی نیز به یک شیوه ای فعالیت می کند.

بنابراین اگر آگاهی از روش های همکاری صادراتی نداشته باشید، مذاکره های متعدد بی نتیجه، اتفاقی است که قطعا گرفتارش خواهید شد.

اینجا فقط سه تا از روش های کلی صادرات بیان شده است. حتما پس از این نوشته با کلید واژه های روش های همکاری در صادرات ، نحوه صادرات ، چگونه در صادرات همکاری کنیم در گوگل مطالب بیشتری پیدا کنید.

اگر هم می خواهید با بنده در مورد همکاری در صادرات گفتگو کنید، حتما حتما این نوشته را تا انتها بخوانید.


ο آشنایی مختصر با سه روش مرسوم در صادرات :

۱- ساده ترین روش صادرات : ورود به شبکه بازرگانان واسطه

همانطور هم که قبلا هم نوشته بودم، یکی از مشکلات صادرات ایران، اینست که صاحبان کالا -غیر از درصد خاصی البته- فقط به دنبال فروش امروز هستند. شاید شرایط بد اقتصادی باعث این مساله شده باشد. به هر حال این باعث شده تا اغلب ترجیح دهند یک صادر کننده از آنها محصول بخرد. یعنی تا زمان عقد قرارداد فروش، نمی خواهند کار خاصی انجام بدهند و تمایل ندارند که خود وارد چالش های صادرات یا هزینه های آن بشوند. یعنی وارد شبکه ای از بازرگانان واسطه یا حتی شبکه های دلالی بشوند.

گاهی به اشتباه تصور می کنیم که صادرکنندگان زیادی در جامعه حضور دارند. چرا که از خیلی ها شنیده ایم که صادرات دارند. باید بگویم بسیاری از کسانی که مدعی صادرات هستند، صرفا تامین کننده کالا هستند و در واقع برای بازرگانان ایرانی معدودی که توانایی صادرات دارند، نقش تامین کننده را ایفا می کنند.

که البته تامین کننده هم در جای خود محترم است ولی این اشتباه است که فکر کنیم تامین کننده بودن مساوی با صادرکننده بودن است. از تولید و تامین، تا صادرات موفق، یک مسیر تخصصی وجود دارد که هم دانش و آگاهی می خواهد و هم هزینه بر است.

لکن اگر می خواهیم واقعا صادرکننده باشیم، خیلی مهم است که بدانیم “بازرگانی واسطه ای” نقطه شروع نیست. بلکه نقطه ماندن است.

بسیارند کسانی که بارها فروش صادراتی داشته اند (به معنی فروش به بازرگان داخلی) اما باز هم در حال پیدا کردن بازرگان ها یا واسطه های جدیدی هستند. و هنوز هم به جایی نرسیده اند که از فروش آینده مطمئن باشند یا فروش منظمی داشته باشند.

ضمن اینکه یک مشکل این روش صادرات ، اینجاست که این شبکه به قدر کافی بین ایرانیان و خارجی ها شکل نگرفته است که به اندازه همه علاقمندان به صادرات، تقاضا جذب کند.

یک ضعف صادرات از طریق بازرگان های واسطه، اینست که فروش های ادامه دار ایجاد نمی کند.

شناخت من نسبت به بازرگان های واسطه خرد، می گوید آنها به شدت کم کار هستند و هر از چند گاهی یک سفارش کالا به تورشان می خورد. آن هم نه در یک زمینه تخصصی، بلکه در هر زمینه ای که تقاضا برایشان بیاید. از شیر مرغ تا جون آدمیزاد. به همین علت همکاری با آنها به شدت مقطعی است. آنها به شدت سنتی کار می کنند و فقط بر اساس روابط.

در یک کلام آنها توان پیگیری و بازاریابی منظمی برای جذب تقاضا در یک زمینه خاص را ندارند. و حتی شبکه تجاری تخصصی در یک زمینه خاص مثلا سنگ یا مواد غذایی ندارند. آنها در شبکه ای فعالیت می کنند که همه نوع تقاضا در آن رد و بدل می شود.

 ۲- کم ریسک ترین روش صادرات : همکاری با شرکت های بازرگانی قوی و پرسابقه در صادرات

همکاری بعنوان تامین کننده یا تولیدکننده با این شرکت ها، آینده خوبی دارد. اما شرکت های بزرگ هم برای تامین، شرایط و آداب خاصی مد نظر قرار می دهند. در واقع اینجا جایی نیست که تامین کننده بتواند بدون ایجاد بستر های کیفی و تمهید شایستگی های لازم، وارد همکاری بشود.

علت هم اینست که این شرکت ها برای اینکه جای پای خود را در بازار هدف، محکم کنند، به شکل اصولی در بازار هدف هزینه کرده اند و برای اینکه از اعتبار خود در بازار هدف محافظت کنند، شرایط سختی برای تامین کننده می گذارند. و در تجارت ، چنین چیزی کاملا منطقی است.

بهترین و قوی ترین شرکت های صادراتی، آنها که سال هاست در این زمینه فعالیت می کنند و به شکل سیستمی در بازار هدف حضور تجاری دارند، در موضع قدرت هستند و همیشه برای خود حق انتخاب تامین کننده جدید را قایل هستند.

پس برای همکاری با این شرکت ها باید بستر خیلی خوبی در تامین و تولید ، و همچنین آمادگی کافی برای همکاری تجاری در این سطح داشته باشید. منظورم از آمادگی، حتی شامل سطح رفتار و مذاکره تجاری است.

۳- قوی ترین روش صادرات : بازاریابی بین الملل

باید بدانیم وقتی در مورد صادرات از طریق بازاریابی بین الملل حرف می زنیم، یعنی بازار خارجی را هم دقیقا یک بازار هدف در نظر گرفته ایم که باید یک عملیات بازاریابی اصولی و برنامه دار در آن اجرا بکنیم تا مستقیما در آن نفوذ کنیم. منتها بازاریابی در کشور خارجی، سختی ها و چالش ها و هزینه های بیشتری از بازاریابی داخلی دارد.

در عین چالش ها، مزیت مهمی که بازاریابی بین الملل نسبت به روش های دیگر دارد، اینست که «قدرت یک مجموعه تولیدی یا بازرگانی را در بازار هدف ، تقویت می کند» و فایده اش اینست که یک بازار دائمی و فروش های ادامه دار می سازد. ضمن اینکه در بازاریابی بین الملل با اعداد بسیار بزرگتر در فروش سر و کار خواهیم داشت.


ο روش کاری من چیست؟

روش من در صادرات ، بازاریابی بین الملل می باشد. به نحوی که بجای یافتن بازرگان های داخلی و یا ایجاد شبکه با بازرگانان خارجی، خود مستقیما وارد مذاکره با بازار هدف در کشور مقصد می شوم. این روش صادرات ، سخت و زمانبر است و نیاز به همکاری تامین کننده دارد. ولی همیشه پرنتیجه تر از روش های “بازرگانی واسطه ای” بوده است.

بازاریابی بین الملل ، هزینه دارد. همان هزینه هایی که در بازاریابی وجود دارد. ضمن اینکه ریسک آن هم باید مدیریت شود. ولی خب بازاریابی نکردن ریسک های بزرگتری دارد که اهل فن و تجربه اثر آن را در طول زمان دیده اند. لکن ما آدم ها ریسک سرمایه گذاری را می بینیم اما ریسک سرمایه گذاری نکردن را نمی بینیم!

بگذارید به این سوال هم پاسخ بدهم که با چه شرکت هایی همکاری می کنم؟ شرکت هایی که برای ایجاد دپارتمان بازاریابی بین الملل، مشکل جذب تخصص یا عدم شناخت نسبت به بازار خارجی یا مشکلات سازمانی دارند و اجرای بازاریابی بین الملل را برای آنها طولانی می کند. من و همکاران من، بعنوان متخصصان بازاریابی بین الملل، این وظیفه را به عهده می گیریم.

اگر تمایل دارید با بنده در بحث صادرات همکاری کنید، لازم است بدانید که همکاری ما مشروط به موارد زیر است:

۱- تمایل به حمایت مالی فعالیت های بازاریابی.

۲- فراهم کردن بستر های لازمی که یک تامین کننده یا تولیدکننده برای صادرات باید داشته باشد.

۳- آشنایی به بحث فرایند های قانونی صادرات و توان انجام وظایف قانونی صاحب کالا.

۴- و اینکه تجربه بازاریابی اصولی را در ایران برای بیزینس خود داشته باشد.

مورد چهارم برای همکاری در صادرات بسیار حائز اهمیت است. چرا که باید یک مسیر برنامه دار و استراتژیک تدوین بشود و حتی اگر لازم بود، تحقیقات بازار میدانی در بازار هدف صورت بگیرد. معمولا شرکت های بی تجربه در بازاریابی، و شرکت هایی که صرفا از طریق روابط شبکه فروش تشکیل داده اند، نسبت به لزوم برنامه ریزی و تحقیق ، و حتی کاکرد و منافع استراتژی های توسعه بیگانه اند.


ο کدام روش به صلاح شما است؟

به وفور مشاهده کرده ام که افراد یا شرکت هایی که بخاطر نپرداختن به بازاریابی، در کسب و کار خود و فروش محصولاتشان دچار رکود شده اند، به سراغ صادرات می آیند. در حالیکه برای چنین فرد و مجموعه ای، صلاح اینست که در بازار داخلی به بازاریابی اصولی بپردازد.

رفتن به سمت صادرات باید به این خاطر باشد که یکسری شایستگی ها و توانمندی ها و نقات قوتی در شرکت دیده ایم؛ نه از سر ضعف و ناچاری.

اما در عین حال، من یک مشاور هستم و این را بخوبی فراگرفته ام که همه روش ها برای همه افراد مناسب نیستند. به همین علت هم پافشاری ندارم که همه فعالان صادرات باید به این روش کار کنند.بلکه این روش برای تامین کننده یا تولیدکننده ای مناسب است که آمادگی بالایی در زمینه صادرات داشته باشد.

اتفاقا برخی کالا ها و برخی شرایط تولید کننده، باعث می شوند که کار معقول ، همان روش بازرگانی واسطه ای یا همکاری با شرکت های قدر باشد. برای انتخاب روش صادرات ، حتی بازار هدف هم تعیین کننده است. هر سه ضلع این مثلث یعنی : توانمندی صاحب کالا ، کشور مقصد و محصول ، برای انتخاب روش صادراتی مناسب و موفقیت آمیز، مهم هستند.

روش صادرات

مثلا اگر هدف صادرات، کشور عراق باشد، بخاطر ارتباطات بسیار زیاد دولتی، احتمالا بازرگانی واسطه ای جواب های خوبی بدهد. منتها باز هم تامین کننده باید بتواند برخی بستر ها را بسازد و وظایف قانونی صاحب کالا را انجام بدهد.

اما در مورد بسیاری از کالاها که شاید صادراتشان به عراق از این روش میسر باشد، در مورد کشوری مثل قطر باید حتما وارد فاز بازاریابی بین الملل بشویم. چرا که یک رقابت جهانی در قطر وجود دارد و نمی توان با استاندارد ها و بنیه پایین وارد رقابت شد. همچنان که تا الان این روش واسطه ای برای مثلا صادرات مواد غذایی به قطر  یا سنگ های ساختمانی جواب نداده است.


برای دیدن مطالب بیشتر، در بالای صفحه روی بزنید.

لطفا سوالاتتان را کامنت کنید.

به کانال تلگرام EXIM بپیوندید: دستیابی به فرصت های صادراتی قطر و عراق با امکان پرسش و پاسخ و دریافت راهنمایی برای صادرات کانال صادرات exim

برچسب ها:
۲۴ دیدگاه
  • علیرضا ۰۰:۵۶ ۱۴۰۱-۰۱-۱۶ پاسخ

    سلام ممنون از توضیحات خوبتون من کارخونه ی اب معدنی دارم با بهترین کیفیت اب خواستم بدونم چطوری میتونم با شرکتی در کشور های عربی وصل بشم که تمام محصولات رو برا اونحا تولید کنم ایا بازار خوبی داره؟

    • مختار راد ۲۱:۵۳ ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ پاسخ

      درود بر شما. سال ۱۴۰۱ مبارک. ببینید دوست من، دنیای تجارت اینطور نیست که اونقدر یقین برای شما ایجاد کنه که یک بازاری متعلق به خود شما بمونه. همون تاجری که قراره ا زشما آب معدنی بخره ، باید یک بازاری رو تصاحب کرده باشه. چه توی اون بازار و چه در منافع تاجر می تونه تغییراتی ایجاد بشه که نتیجه اش کاهش فروش شما باشه. بنابراین اصلا هیچ فرد حرفه ای سراغ این گزینه نمی ره که مثلا با یک تاجر لینک بشه و فقط برای اون تولید کنه. از طرفی این یک مقدار بلندپروازانه (رویابافی شاید) باشه که بخواهیم همچین گزینه ایده آلی رو دنبال کنیم. باید دنبال اهداف میانی و کوتاه مدت تر و واقعی تر باشید.

  • ایمان ۱۹:۲۵ ۱۴۰۰-۱۱-۲۰ پاسخ

    با سلام. ممنون از راهنمایی های ارزنده جنابعالی.
    جناب راد خواستم از حضورتان بپرسم که با توجه به شرایط کنونی آیا صلاح میدونید کسی که تولید کننده نیست بعنوان سرمایه گذار دو یا سه قلم کالا رو از تولید کنندگان تهیه بکنه و وارد صادرات بشه؟ دلیل سوالم هم اینه که بنده تجربه تولید رو دارم و متاسفانه در ایران ریسک بالایی در فعالیت تولیدی هست و ترجیح میدم حد اقل مدتی اجناس رو تهیه کنم و بعدا در صورتی که راه اندازی بخش تولید به یک نیاز تبدیل شد خب تولیدی خودم رو هم راه اندازی کنم. برای شروع میتونیم روی برند و بسته بندی خودمون فکر کنیم. ممنون میشم راهنمایی بفرماین. سپاس از شما.

    • مختار راد ۲۲:۰۰ ۱۴۰۱-۰۱-۱۷ پاسخ

      درود. سال نوی شما مبارک. آرزو میکنم ۱۴۰۱ سال بهتری برای تولیدکننده باشه. بله با دغدغه شما به خوبی آشنا هستم چرا که ارتباط نزدیکی با مجموعه های تولیدی دارم و بسیاری از مشکلات و دغدغه ها رو میدونم. نمی دونم چند ساله مشغول فعالیت تولیدی هستید. اما در نظر داشته باشید که بازرگانی هم دوره رشد خودشو داره و اگر فکر می کنید می تنید بازاریابی و تامین خوبی داشته باشید و بستر مناسبی برای بازرگانی بسازید، کار اشتباهی نخواهد بود. یک سبک خوب در بازرگانی پکیجینگ هست. اگر بدونید، بسیاری از برند های موجود در حوزه قطعات یدکی خودرو ، خوراکی جات ، کارشون تهیه از تولید کننده و بسته بندی با برند خودشون هست. به این طریق که کنترل کیفی می کنند. تامین درست و مستمر انجام می دهند. بازاریابی می کنند. روی برند و شناخته شدن کار می کنند. تا در مدت زمان طولانی به یک نام شناخته شده با یک کیفیت مشخص بدل بشن. منتها یا باید خبرگی این کار و سرمایه لازم و همچنین ریسک پذیری داشته باشید.تحول زمان خوردن رو داشته باشید و بهتر از یک بازرگانی انفرادی یا یک شرکت محدود بخواهید کار کنید.

  • حسین ۱۷:۲۱ ۱۴۰۰-۱۱-۱۱ پاسخ

    سلام
    من از داخل سایت نتونستم حسب کاربری واتساپ تون رو پیدا کنم
    لطفا شماره واتساپ تون رو برام ارسال کنید. مرسی

    • مختار راد ۲۰:۵۰ ۱۴۰۰-۱۱-۲۴ پاسخ

      درود بر شما. در قسمت “ارتباط با من” می تونید شماره همراه بنده رو بیابید.

  • ابراهیم خرم نژاد ۰۸:۰۳ ۱۴۰۰-۰۷-۱۱ پاسخ

    باسلام . آقای راد چگونه میتوانید در صادرات گل نرگس به قطر یا دیگر کشورها بنده را کمک کنید .
    هیچ آشنایی با مقوله صادرات ندارم . نیازمند همکاری در صادرات و فروش هستم . باتشکر

    • مختار راد ۲۰:۵۳ ۱۴۰۰-۱۱-۲۴ پاسخ

      سلام جناب خرم نژاد. امیدوارم حالتون خوب باشه و زندگی تون لحظه به لحظه همچون خود گل ، پر طراوت باشه. در زمینه صادرات گل، باید با دوستانی کانکت بشید که در زمینه زنجیره تامین هتل ها ، دکوراتیو و تجارت گل و گیاه ، فعالیت داشته باشند. حوزه تخصصی من و تجارب من محدود به بحث صنعت و کامودیتی ها میشه و در این زمینه ارتباطات یا تجربه ای ندارم که بتونم برای شما راهگشا باشم.

  • dadashi ۰۸:۱۸ ۱۴۰۰-۰۵-۲۲ پاسخ

    سلام .من تولیید کننده فرش هستم و مجموعه ای انتیک رو می خوام بفروش برسونم و برخی قدیمی .بدنبال بازاریاب حرفه ای در کشور های عربی هستم میتونید راهنماییم کنید؟

    • مختار راد ۰۹:۰۹ ۱۴۰۰-۰۶-۱۵ پاسخ

      سلام. برای تجارت بین الملل نمی تونید به دنبال بازاریاب باشید. بلکه باید به دنبال پارتنر های تجاری در خارج از کشور باشید.
      ببینید روش های تجارت خارجی ، مشخص هستند و اینجور نیست که مدل های ذهنی خودمون رو به هر صورت بتونیم پیاده کنیم. پیشنهاد میکنم نوشته “روش های همکاری در صادرات” رو مطالعه کنید و با برخی از روش ها آشنا بشید.

  • علی شریفات ۱۷:۴۹ ۱۴۰۰-۰۴-۱۷ پاسخ

    سلام من میخوام آموزش صفر تا صد صادرات رو یاد بگیرم. محصولات ایرانی صادرات کنم به کشورها عربی و اروپا. یاد بگیرم آموزش ببینم صفر تا صد آموزش ببینم چطوری تاجر شوم چقدر سرمایه میخاد کارت بازرگانی می‌خواهد چطوری تاجر بیدا کنم چطوری تامین کننده بیدا کنم کجا آموزش ببینم شاگردی کنم تجربه کنم بیش کدوم استاد شاگردی کنم تجربه کنم کجا مدرک بگیرم ابزار های تجارت کی هستند چی محصولی انتخاب کنم چطوری بازاریابی وتبلیغات کنم چطوری بازاریابی صادراتی یاد بگیرم کدوم آموزشگاه یا کانون هست تربیت آموزش تاجر شویم کجا آموزش ببینم موسسه کانون هست نام ببرید

    • مختار راد ۲۱:۱۴ ۱۴۰۰-۰۴-۱۹ پاسخ

      سلام. چقدر سوالات زیادی دارید. نشون میده کلا نسبت به تجارت دارای ابهام های زیادی هستید. دوست عزیز من ، این رو بدونید که مسیر تجارت رو نمی تونید صرفا با سوال و آموزش طی کنید. اول از همه نیازه که درک درستی از کارکرد تجارت در یک فضای کوچک رو تجربه کنید تا بعد بتونید سطوح بالاتر رو درک کنید. بدون فهم تجاری، ورود به تجارت ممکن نیست. یا لااقل به صرفه و موفقیت آمیز نیست. پس من میگم عجله نکنید. تجربه کنید.

  • رسول ۲۲:۳۰ ۱۴۰۰-۰۳-۰۶ پاسخ

    سلام جناب مختار راد ممنون از راهنمایی های طلایی تون لطفا اگه خودتون همکار فروش تو تیم تون خواستین اعلام کنین مم هستم جهت هر گونه همکاری .

    • مختار راد ۱۵:۵۸ ۱۴۰۰-۰۳-۰۷ پاسخ

      البته رسول عزیز، اتفاقا چند ماهی هست که فاز توسعه جدیدی در سطح کسب و کار خودم رقم زدم و نیازمند نیرو هستم. فقط برای من مشخص کن که در چه زمینه هایی تمایل به همکاری داری. لطفا رزومه ای به ایمیل من بفرست. ممنون

  • بهنوش ۰۰:۰۲ ۱۴۰۰-۰۲-۲۱ پاسخ

    Awli bood ❤️❤️❤️

    ASANTRADING

  • مصطفی قاسمی ۱۴:۲۰ ۱۴۰۰-۰۱-۲۲ پاسخ

    سلام وقت بخیر خدمت شما دوست گرامی مجموعه ما در زمینه تولید تابلو فرش و فرش های دستباف چهره و سفارشی مشغول به کار است و می خواهیم راهی پیدا بکنیم برای نفوذ در بازارهای عربی اگر بتونید کمک کنید متشکر می شوم

  • حبیب نوری ۱۷:۲۱ ۱۳۹۹-۱۱-۲۴ پاسخ

    سلام جناب آقای راد
    امیدوارم در همه جنبه های کاری موفق و موید باشید.
    سوالی دارم از حضور شما
    آیا مشکلات بازگشت ارز فقط مربوط به قوانین و ارتباطات داخلی و خارجی بانک ها و صرافی ها است؟
    آیا طرف های خارجی به راحتی به ما ایرانیان پول
    پرداخت می کنند؟
    شنیده های من حاکی از آنست که برقی بازرگاناان در کشور های همسایه در این زمینه به ایرانیان اجحاف دارند. این مساله مصداق دارد؟

  • محسن زاده ۱۷:۱۸ ۱۳۹۹-۱۱-۲۴ پاسخ

    سلام.
    برای صادرات الکتروموتور های ساخته شده در ایران فکر می کنید از چه روشی باید اقدام کرد؟

  • بدیری نیا ۱۷:۱۱ ۱۳۹۹-۱۱-۲۴ پاسخ

    صنعت و صنعتگر همیشه تحت فشار های دولتی و اقتصادی بوده و اکنون هم که بحث صادرات ، نقل همه محافل سرمایه گذاری و تیتر های خبری شده، بیشترین سنگ ها و دست انداز های ممکن رو برای بخش صنعتی داره . در حالیکه اصلا نقطه قوت و مزیت رقابتی کشور ما صنعت و دانش فنی و توان ساخت و تولید ما هست. پس چرا باید بجای بر طرف کردن موانع تولید و موانع صادرات برای بخش های تولیدی، مدیران دولتی و وزارتخانه ها دنبال شعار های عجیب و تو خالی باشند؟

  • محمد ناصر حکمت ۱۰:۳۰ ۱۳۹۹-۰۹-۰۱ پاسخ

    جناب راد بزرگوار، اولا از زحمتی که کشیدید و این متن را که مشخص است طبق تجربه و صادقانه بیان شده است را نوشتید، تشکر میکنم.
    متاسفانه همچنان که د همه موضوعات در مملکت ما صاحب نظر ها فراوان شده اند، ما فعالان اقتصادی هم در حوزه صادرات سردرگم شده ایم.
    بسیاری از مشاوران صادراتی تنها راه صادرات را یافتن بازرگانان می دانند.
    برخی چون شما می گویند خودان بازاریابی کنید.
    برخی دیگر می گویند برای تازه واردان فضا مساعد نیست.
    واقعا برای یک تولید کننده ای همچون بنده، که سابقه و آشنایی زیادی با تجارت بین الملل ندارم، پذیرش این همه اختلاف ممکن نیست. به هر حال باید راهی باشد که همه بتوانند با ریسک پایین و اطمینان بالا از موفقیت ، پا به آن بگذارند.
    این راه چیست؟

    • مختار راد ۱۰:۳۴ ۱۳۹۹-۰۹-۰۱ پاسخ

      جناب حکمت باسلام و عرض ادب
      من خدمت تولید کننندگان این مرزو و بوم ارادت ویژه دارم چون معتقد هستم تنها چیزی که می تواند وضعیت اقتصادی کشور را بهبود دهد، پا گذاشتن در جای پای شما است.
      منظورم این نیست که همه تولید کننده بشوند. منظورم اینست که همه همانند شما ببینند. بدانند برای اینکه ثروت بسازند باید سرمایه گذاری کنند آنهم در جایی که قرار است خدمت یا کالایی مفید برای جامعه تولید بشود.
      حتی در بحث صادرات و بازرگانی بین الملل نیز من معتقد به حذف واسطه ها هستم. اما مجموعه فاکتورهایی وجود دارد به عنوان آمادگی صادراتی ، که می توانید در اینترنت بیابید. اگر مجموعه ای بتواند امادگی بالایی در خود ایجاد کند، می تواند به سراغ صادرات مستقیم – بازاریابی در بازار هدف برود.
      اما اگر در مجوعه تولیدی خود این توانایی و ظرفیت را نمی بینید، بهتر است که به روش غیر مستقیم بپردازید. البته که چون در ایران ۹۵ درصد تولید کنندگان آمادگی لازم را ندارند به روش غیر مستقیم روی آورده اند و این باعث شده سهم بسزایی به همه نرسد.
      در چنین شرایطی برد با کسی است که آمادگی و بستر سازی را بوجود بیاورد و خود مستقیما با بازار هدف کشور مقصد ارتباط بگیرد.

  • پوران ۲۰:۱۵ ۱۳۹۹-۰۸-۱۸ پاسخ

    ممنونم، کمک کننده بود. من برای صادرات محصولاتم با خیلی ها صحبت کردم و هر کسی چیزی می گفت . من تازه متوجه شدم که هر کسی به شیوه ای کار می کنه. ولی از حق نگذریم شیوه سنتی هنوز هم کارایی داره و اصلا بسیاری از کشور ها شیوه مدرن رو نمی پسندند. مثلا خود من تمام تلاشم رو کردم که یک قرارداد با یک بازرگان عراقی ببندم. اصلا به ما اعتماد نمی کرد. عجیبه که وقتی یک واسطه آمد وسط، قرارداد بسته شد. بله بازرگان های عراق مستقیما به شرکت های ایرانی اعتماد نمی کنند

  • مرکز حمایت صادرات الهوردی ۰۰:۰۳ ۱۳۹۹-۰۸-۰۷ پاسخ

    هزینه تبلیغات توی سایت شماچنده؟ ❤️❤️❤️

    • مختار راد ۱۳:۲۸ ۱۴۰۰-۰۱-۰۵ پاسخ

      احتراما تمایلی به درج تبلیغات در وبسایتم ندارم. چرا که دوست دارم مخاطب بدون مزاحمت بتونه مطالب رو بخونه. اما همینکه شما یک کامنت پربار بنویسید خودش میتونه برای شما تبلیغات باشه. این بهتر نیست؟

درج دیدگاه